Κάτω Κηφισιά: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο PAL - Καρέ καρέ η πύρινη κόλαση

Μεγάλη φωτιά προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο είναι ότι ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο PAL Παλαμίδης στην Κάτω Κηφισιά, στο οποίο ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, είναι ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, πνευμονολόγου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μίνας Γκάγκα.

Κάτω Κηφισιά: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο

Τρομακτική ήταν η στιγμή της έκρηξης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) στο εργοστάσιο στην Κηφισιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15:30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Κάτω Κηφισιά.

Στο σημείο επιχείρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά, για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Λόγω της φωτιάς, έκλεισε χθες ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς.

Καθηγητής πνευμονολογίας για τον τοξικό καπνό από τη φωτιά: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα στα σπίτια σας»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε χθες από το μεγάλο μαύρο μανιτάρι που δημιουργήθηκε στον ουρανό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τόνισε πως «σε μία περιοχή που υπάρχει μολυσμένη ατμόσφαιρα, ιδίως με τοξικά αέρια, τα οποία συνήθως προέρχονται από πυρκαγιές σε βιομηχανικούς και βιοτεχνικούς χώρους σαν και αυτό της Μεταμόρφωσης, διότι υπάρχουν πολλά χημικά συστατικά για διάφορες χρήσεις, πρέπει οι κάτοικοι να κλείνουν αμέσως πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους».

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει «να κυκλοφορούν όσο το δυνατόν λιγότερο και εάν κάτι τέτοιό είναι αναγκαίο, να φοράμε γυαλιά και μάσκα και εάν είναι δυνατόν υψηλής προστασίας».

«Βάλτε τα ρούχα σας για πλύσιμο»

Σημείωσε ότι με το που «επιστρέφουν οι κάτοικοι στο σπίτι, αμέσως να βάζουν τα ρούχα τους για πλύσιμο και να μην τα ξαναφοράνε. Στη συνέχεια μπάνιο με άφθονο νερό ώστε όποιο τοξικό η μη αιωρούμενο σωματίδιο να φύγει πάνω από το σώμα μας και το δέρμα μας. Εάν έχουμε προβλήματα του αναπνευστικού ή κάποια άλλη νόσο θα πρέπει να επικοινωνήσουμε αμέσως με τον θεράποντα ιατρό μας και εάν χρειάζεται να τροποποιήσουμε την αγωγή μας. Σε κάθε περίπτωση εάν αναπτύξουμε έντονα συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, να μην το θεωρήσουμε σαν κάτι το φυσιολογικό, το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα του αναπνευστικού και απλά δεν το έχουμε διαγνώσει ακόμα, αλλά γίνεται πιο εμφανές λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και τον τοξικών αερίων».

Ο κ. Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος, πρόσθεσε ότι »σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να επισκεφθούμε τον πνευμονολόγο μας, για περαιτέρω έλεγχο και να πάρουμε την κατάλληλη θεραπεία».

Τέλος, τόνισε πως «σε ένα απολύτως υγιή άνθρωπο, τα προβλήματα εάν δεν εκτεθεί μέσα στην εστία της πυρκαγιάς αλλά βρίσκεται σε μία σχετικά μακρινή απόσταση, τα τοξικά αέρια θα του προκαλέσουν ερεθισμό στους βλεννογόνους και τσούξιμο στα μάτια καθώς και δυσφορία, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να έχουμε μακροχρόνιες επιπτώσεις».