Αυτοτραυματίστηκε η γυναίκα στη Νίκαια που κάλεσε στο 100, ελεύθερος ο πρώην σύζυγός της - Όλες οι πληροφορίες

Ελεύθερος αφέθηκε ο 57χρονος ο οποίος κρατούνταν μετά την αναφορά της πρώην συζύγου του στη Νίκαια ότι τη μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη φέρεται να αυτοτραυματίστηκε, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς της για επίθεση του πρώην συζύγου της.

«Αυτοτραυματισμός» λέει ο ιατροδικαστής για τη γυναίκα στη Νίκαια

Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο, εκεί όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ και η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για αυτοτραυματισμό.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, και από τις καταθέσεις δεν προκύπτει παρουσία του άνδρα στον χώρο. Αντιθέτως, προκύπτει ότι ήταν μακριά.

Με όλα αυτά τα δεδομένα ελήφθη απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο άνδρας.

Ωστόσο, ενημερώθηκε η εισαγγελέας και διέταξε την υποβολή του προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη και μετά το πέρας της νοσηλείας ακούσιο εγκλεισμό για τη γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια κάλεσε στο 100 το βράδυ της Δευτέρας 27/5, λέγοντας: «Ο άντρας μου με έχει καρφώσει με ένα μαχαίρι στην κοιλιά». Αμέσως μετά έκλεισε το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Με βαρύ κακοποιητικό παρελθόν ο πρώην σύζυγος

Πάντως, ο 57χρονος πρώην σύζυγός της φέρεται να ήταν κακοποιητικός επί χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και γείτονες καλούσαν το 100 για να καταγγείλουν τον 57χρονο.

Η 57χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνιόταν τη μεταφορά της σε κάποια δομή, αλλά και την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button.

Εις βάρος του 57χρονου έχουν σχηματιστεί αρκετές δικογραφίες, μετά από σχετικές μηνύσεις που υπέβαλε η πρώην γυναίκα του για ενδοοικογενειακή βία.

Σε κάποιες περιπτώσεις είχε γλιτώσει τη σύλληψη, καθώς ήταν εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Το 2019 ήταν η πρώτη φορά που η 57χρονη πέρασε το κατώφλι των αστυνομικών αρχών υποβάλλοντας σχετική μήνυση. Ακολούθησε από μια μήνυση εις βάρος του 57χρονου το 2020 και το 2021, μέχρι το 2022 που οι μηνύσεις ανήλθαν σε δύο.

Το 2023 υπεβλήθη από την 57χρονη νέα μήνυση, ενώ στους πέντε πρώτους μήνες του 2024 οι μηνύσεις έγιναν τρεις. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως η γυναίκα αρνήθηκε τρεις φορές την εφαρμογή panic button.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του περασμένου Φεβρουαρίου, που οι Αρχές ενημερώθηκαν για ακόμη ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της, με την ίδια να αρνείται να υποβάλει μήνυση. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να σχηματίσουν μόνοι τους δικογραφία, καθώς πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδίκημα.

Τελευταίο περιστατικό είχε σημειωθεί μόλις πριν από έναν μήνα, στις 27 Απριλίου. Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τουλάχιστον 6 φορές, κατά τις οποίες είχε περάσει αυτόφωρο, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος.