Η ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσε» την Opap Arena για τον τελικό του Conference League - Αναλυτικά τα μέτρα

Tα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος ελέγχθηκε από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, από ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) και σκύλους ενώ ολοκληρώθηκε και η περίμετρος ασφαλείας που είχε στηθεί καθώς και έχει ελεγχθεί. Επιπλέον, ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν οι έξοδοι κινδύνου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και διαφορές δοκιμές του σχεδίου ασφαλείας στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων στους κατοίκους, ενώ το άλσος έχει επίσης ελεγχθεί εξονυχιστικά και φυλάσσεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής σε κάθε θύρα και σε κάθε κερκίδα του γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν πέσει κάποια κροτίδα στο γήπεδο, οι πυροσβέστες θα το απομακρύνουν επί τόπου.

Επιπρόσθετα, εναέρια μέσα θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί πού θα τοποθετηθούν αντι-drone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μέριμνα για ενδεχόμενη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία ενώ μέσα στη μέρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακοινώσουν από τι ώρα δεν θα είναι ανοιχτοί οι σταθμοί για το επιβατικό κοινό καθώς και οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση υπάρξει. Σημειώνεται ότι όλοι οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στο γήπεδο.