Χειροπέδες στον πατέρα που έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του - Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι στην Πελοπόννησο

Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Αγρίνιο και ο 42χρονος “πατέρας” που είχε σακατέψει την 19χρονη κόρη του χτυπώντας την με ένα ξύλο στο χέρι με αποτέλεσμα να της σπάσει δυο δάχτυλα, ενώ στη συνέχεια την είχε απειλήσει.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης και απειλή και η ανακρίτρια Αγρινίου είχε εκδώσει ένταλμα για την σύλληψή του, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Για ενδοοικογενειακή βία είχε καταδικαστεί ένας Έλληνας με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Πάτρα, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο φυγόποινος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που θα αποφασίσει αν θα εκτίσει την ποινή που εκκρεμούσε σε βάρος του βάσει της καταδικαστικής απόφασης.

Συλλήψεις φυγόποινων στην Πελοπόννησο

Δυο αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, με τις οποίες είχε καταδικαστεί για κλοπές, εκκρεμούσαν σε βάρος ενός 17χρονου Έλληνα που συνελήφθη στην πόλη της Αρκαδίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο ανήλικος φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος έδωσε εντολή για τον εγκλεισμό του σε ίδρυμα.

Στην Καλαμάτα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 19χρονος Ρομά επειδή δεν είχε προβεί στην έκδοση αστυνομικής ταυτότητας. Όπως προέκυψε, ο 19χρονος ήταν και φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας για διακεκριμένη κλοπή.

Στο Άργος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών ένας 41χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με την οποία είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

Στην Αρχαία Ολυμπία, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας Έλληνας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου για υπεξαίρεση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών.