Κακουργηματική δίωξη σε 13χρονο που μόνταρε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών

Σπουδαίο «κατόρθωμα» φαίνεται πως πίστευε ότι έκανε ένα 13χρονο αγόρι από το Ηράκλειο, το οποίο παραποίησε τις φωτογραφίες δυο επίσης ανήλικων κοριτσιών, μιας 12χρονης και μιας 15χρονης, μετατρέποντάς τις σε πορνογραφικό υλικό. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να τις… δείξει στις δυο κοπέλες.

Οι δύο ανήλικες μαθήτριες κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο 13χρονος «μόνταρε» τις φωτογραφίες τους μέσω εφαρμογής που υπάρχει στο διαδίκτυο και τις εμφάνισε γυμνές, χωρίς ωστόσο να τις διακινήσει σε τρίτους. Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο ανήλικος, ο οποίος παρουσιάστηκε την Δευτέρα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Σε βάρος του μικρού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διαβίβαση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά συρροή με τη μορφή της κατοχής, επέμβασης, αλλοίωσης και κοινολόγησης με διαβίβαση. Ο 13χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή για τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά και σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.