Γυναικοκτονία στους Αγ. Ανάργυρους: Εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς βάρδιας στο ΑΤ

Την Πέμπτη θα απολογηθεί στην 25η τακτική ανακρίτρια ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων απευθείας στην ανακρίτρια όπου έχει διαβιβαστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν ευθύνες αστυνομικών

Εν τω μεταξύ, την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκάλεσε η χθεσινοβραδινή γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων με τον εισαγγελέα να διατάσσει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας
λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Η δικογραφία για τη δολοφονία της 28χρονης διαβιβάστηκε στον ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο δράστης.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Για τη νέα γυναικοκτονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της στους Αγίους Αναργύρους, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΑΝΤ1.

Sponsored Ad 9
Η δολοφονία της άτυχης 28χρονης, μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών.

«Αυτό που βιώνω σήμερα είναι από τα πιο απεχθή, βίαια εγκλήματα που έχω ζήσει στη διαδρομή μου και θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό» πρόσθεσε για να τονίσει: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις – και θα δοθούν».