ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα - Κατέστρεψαν το πρώτο σύστημα θωράκισης

Μια πολύ επικίνδυνη απόπειρα επίθεσης, με αλυσοπρίονο, σημειώθηκε από κουκουλοφόρους στο ΑΠΘ, καθώς μπήκαν σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα και κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής -όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας- με σκοπό να καταλάβουν ξανά τη Βιολογική Σχολή, χώρος στον οποίο έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί βιβλιοθήκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του αντιδραστήρα, ο οποίος έχει ποσότητα ουρανίου, και η διαρροή θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν η εισβολή είχε στεφθεί με επιτυχία, τα πρώτα θύματα, όπως αναφέρουν τα «Νέα», θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ με 49 συλλήψεις

Το περιστατικό με την εισβολή στον χώρο όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο ΑΠΘ σημειώθηκε λίγο πριν από την αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 49 συλλήψεις.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε όταν στην Αστυνομία έφτασαν πληροφορίες ότι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες έξω από την πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

Χθες οι συλληφθέντες πέρασαν αυτόφωρο, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου λόγω απουσίας μαρτύρων. Σημειώνεται πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Όσα βρέθηκαν στο ΑΠΘ μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησε η Αστυνομία στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ναυτικοί πυρσοί, πυροσβεστήρες με μπογιά, ενεργοποιημένες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς και αντιασφυξιογόνες μάσκες.