ΑΠΘ: 49 συλλήψεις από την αστυνομική επιχείρηση - «Θα επέμβουμε ξανά αν χρειαστεί», διαμηνύει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησαν χθες αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επιχείρησης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, η αστυνομική επέμβαση έγινε μετά από πληροφορίες ότι οι συλληφθέντες είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές στους χώρους του Πανεπιστημίου, και μάλιστα κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο τροχός που θα χρησιμοποιούσαν.

Σήμερα στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Σε βάρος τον συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Παράλληλα την πόρτα του Εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα και οι τρεις συλληφθέντες, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, από την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Δημογλίδου: Θα επέμβουμε ξανά αν χρειαστεί

Παράλληλα η κ. Δημογλίδου απαντώντας σε ερώτηση για το αν παραμένουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ στα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα τόνισε ότι υπάρχει αστυνομική επιτήρηση ενώ ξεκαθάρισε πως αν ξαναχρειαστεί η Αστυνομία θα επέμβει και πάλι.

Τέλος, όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ και οι δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο ΑΠΘ, έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού .

Πρύτανης ΑΠΘ: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από τη δράση οργανωμένων ομάδων

Για «τρομοκράτηση» και «βία» από «οργανωμένες ομάδες που χρησιμοποιούν εκφοβισμό» μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».