Προφυλακιστέος 44χρονος αλβανικής καταγωγής για την εμπλοκή του στην οργάνωση των Σέρβων εκτελεστών

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση της αρμόδιας ανακριτικης αρχής και εισαγγελέα ο 44χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα ο 44χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και απολογήθηκε για σειρά βαρύτατων κατηγοριών, τις οποίες όμως φέρεται να αρνήθηκε.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του.

Ακόμη σε ,τι αφορά στο κινητό που είχε στην κατοχή του, ο 44χρονος φέρεται να ανέφερε στην απολογία του πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχός του. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι το κινητό του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών ο κατηγορούμενος συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις από την εισαγγελία, μεταξύ άλλων για ένταξη, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά συρροή, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία και διακεκριμένη οπλοκατοχή.