«Φούσκωσε» επικίνδυνα ο Πηνειός - Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Καλαμπάκα (video&photos)

Η έντονη βροχόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες με τις τοπικές αρχές να στήνουν αναχώματα καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Πηνειός.

Ανησυχία επικρατεί στο Βαλαμάνδρι ενώ το Παλαιοχώρι είναι αποκλεισμένο. Επίσης, υπάρχουν καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας ενώ έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα έξω από τη Γλυκομηλιά Τρικάλων.

Επίσης, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Τρικάλων έχουν αποκλειστεί μαντριά. Η σημερινή κακοκαιρία «πατάει» πάνω στα αποτυπώματα που είχε αφήσει ο «Daniel».

Δείτε φωτογραφίες:

plimmires-_1_
Οι καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας
plimmires-_4_
plimmires-_3_
plimmires-_2_

«Τα προβλήματα είναι πολλά. Τρέχουμε σε όλο τον ορεινό όγκο για να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση στα χωριά τους. Το Παλαιοχώρι έχει αποκλειστεί» είπε ο αντιδήμαρχος Μετεώρων κ. Καψάλης.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, ήδη από προηγούμενη κακοκαιρία έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους και σε γεωργικά μηχανήματα. «Μόνο φοβόμαστε; Όλοι στον αέρα είμαστε… Ζούμε με αυτό το δράμα συνέχεια. Με τον Daniel δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Είμαι αγρότης και δεν έχω να καλλιεργήσω τίποτα!» λέει αγρότης, με τον εφιάλτη των πλημμυρών να επιστρέφει στα Τρίκαλα όπου βρέχει δυνατά από χθες το βράδυ.

Η κατάσταση στα Καλύβια Τρικάλων:

trikala__1_
trikala__2_
trikala__3_

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις

Στο μεταξύ, ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση στη γέφυρα Διαλεκτού στα Τρίκαλα:

Δείτε φωτογραφίες από Καραβόπορο και Βαλομάνδρι:

valomandri5
valomandri4
valomandri3
valomandri2
valomandri1

Κολυδάς: Έχουν υποχωρήσει οι βροχές στη Θεσσαλία

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε σε ανάρτησή του ότι σε ανατολική κίνηση είναι η ζώνη των καταιγίδων καθώς έχουν υποχωρήσει οι έντονες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία.