Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου - Το «χτύπημα» στη Βάρη το 2020

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαια εκτελέσεων στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Interpol.

Πρόκειται για τους δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης σε ταβέρνα στη Βάρη, δύο ανδρών που γευμάτιζαν μαζί με τις οικογένειές τους τον Ιανουάριο του 2020. Τέσσερις ένοπλοι είχαν εισβάλει στην ταβέρνα στα Βλάχικα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εκτέλεσαν τους δύο άνδρες (έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο), ενώ από το περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη μια γυναίκα.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τους δράστες να επιβιβάζονται σ’ ένα σκούρο όχημα τύπου Τζιπ και να διαφεύγουν από την οδό Κεφαλληνίας.

Η διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμμετείχαν σε διπλή δολοφονία Γιουγκοσλάβων στην Κέρκυρα, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, στο πάρκινγκ καταλύματος που είχαν νοικιάσει. Τότε η ΕΛ.ΑΣ. ερευνούσε το εάν το χτύπημα στην Κέρκυρα και οι εκτελέσεις στην Βάρη συνδέονται μεταξύ τους.