Ποιους εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τις βομβιστικές επιθέσεις - Αναρχικοί, ποινικοί και φυλακισμένοι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την προσαγωγή ατόμων στο πλαίσιο υπόθεσης βομβιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει εννέα άτομα για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται σε πρόσφατες επιθέσεις με εκρηκτικά. Όλοι είναι ποινικοί και οι τέσσερις βρίσκονται σε φυλακές.

Ένας 36χρονος ο συνδετικός κρίκος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Ειδικότερα, προσήχθησαν επτά άτομα, ενώ δύο ακόμη, που βρίσκονται φυλακισμένοι, εξετάζονται και εμπλέκονται στη δικογραφία, αλλά δεν θεωρείται ακόμη δεδομένη η προσαγωγή ή σύλληψή τους.

Βασικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει 36χρονος που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Δείτε φωτογραφία από ληστεία του 36χρονου αναρχικού, στην οδό Μητροπόλεως στις 14/09/2021:

ληστής με όπλο μέσα σε κτίριο

 

Ποιες υποθέσεις εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συνδέσεις με τους ποινικούς

Οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, όπου αναλύονται αποτυπώματα και δείγματα DNA, για να φανεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες ενέργειες. Εξετάζεται ενδεχόμενη σύνδεση με το αποτύπωμα σε εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή Γουδή, στη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, για την οποία ελέγχεται η μοτοσικλέτα των δραστών για αποτυπώματα και DNA, αλλά και στον φάκελο στη Θεσσαλονίκη, στα δικαστήρια, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εντοπίστηκε ατόφιος.

Πέραν αυτών των περιπτώσεων που εξετάζονται, η υπόθεση αφορά ακόμα τρεις επιθέσεις: τον Νοέμβριο σε τεχνική εταιρεία, σε τράπεζα στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο και σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι τον Ιούλιο.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία, με ανακοινώσεις της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες.

Τα τρία «χτυπήματα» μέσα σε λίγους μήνες

  1. Ιούλιος του 2023: Επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.
  2. Νοέμβριος του 2023: Βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά.
  3. 25 Ιανουαρίου 2024: Έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα (στο ίδιο υποκατάστημα η οργάνωση «17 Νοέμβρη» είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη).

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.