Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και δύο φυλακές - Οκτώ άτομα στο μικροσκόπιο για τρία χτυπήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε περιοχές της Αθήνας καθώς και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας για τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ήδη τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν μεταφέρει στα κεντρικά της ΓΑΔΑ οκτώ άτομα που φέρονται να έχουν σχέση ή να εξετάζεται η εμπλοκή τους σε τρεις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι εντολές δίνονταν μέσα από τις φυλακές, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να βρίσκεται και πρόσωπο που έχει ποινική εμπλοκή σε ληστείες ενώ έχει κατηγορηθεί και για σχέσεις με τρομοκρατία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη από τις τρεις επιθέσεις για τις οποίες εξετάζεται η εμπλοκή των συλληφθέντων είναι η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί λίγα λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ενώ από την πυροδότηση της βόμβα είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ, αλλά και κρατήρας.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στο Χαϊδάρι. Τότε οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού και εξαφανίστηκαν, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έγινε στόχος υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Τέλος πιθανή θεωρείται η εμπλοκή των ατόμων και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

Εκείνο το πρωινό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε καλέσει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, και είχε δηλώσει ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη. Αργότερα διαπίστωσε φθορές στην τοιχοποιία και εσωτερικά στην γκαραζόπορτα.

Δίπλα στο μοτέρ της γκαραζόπορτας βρέθηκε μικρός κρατήρας καθώς και διασκορπισμένα καλώδια. Από την ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστωθεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά στο μοτέρ του γκαράζ.

Την ευθύνη για τα χτυπήματα αυτά είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».