Σε διήμερο απεργιακό κλοιό η Αθήνα - Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο Τρίτη και Τετάρτη

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας την Τετάρτη καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

 

Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) 7 σωματεία εργαζομένων ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία ως ένδειξη τιμής και μνήμης στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεπώς αναμένεται να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α., χωρίς ταξί θα μείνει για δύο ημέρες η Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει ανακοινωθεί για την Τρίτη, 27 και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.