Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει εύσημα στους αγρότες για τη συνεργασία τους και την ψυχραιμία τους

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την διήμερη παραμονή αγροτών και τρακτέρ, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η Αστυνομία επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή κάθοδο των αγροτών, χωρίς να «διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Παράλληλα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι ήταν καθοριστική η «συνεργασία» και η «ψύχραιμη στάση» που επέδειξαν οι αγρότες καθώς και η «συνεργασία» των πολιτών, που είχε ως αποτέλεσμα «την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης της πόλης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα:

«Μετά την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες έχει αποκατασταθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτών η Ελληνική Αστυνομία εφάρμοσε ένα πλέγμα μέτρων τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ώστε να διασφαλισθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Π.Δ. 73/2020 για τη ρύθμιση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, ήταν η απόλυτη συνεργασία και η ψύχραιμη στάση που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις καθώς και η κατανόηση και συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι εφάρμοσαν τις συστάσεις μας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και τάξης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση ψύχραιμα και με επαγγελματική προσέγγιση, επιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διατήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες, για μια κοινωνία σεβασμού, δικαιοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης».