Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας - «Χάρη τούς κάνω που δουλεύω ακόμη»

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός της οικογένειας που ζούσε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

«Είμαι ανάπηρος και θα έπρεπε να πάρω σύνταξη έχοντας δουλέψει 15 χρόνια στο Δημόσιο. Χάρη τούς κάνω που δουλεύω ακόμη» ανέφερε ο 45χρονος, βγαίνοντας από την Εισαγγελία Κορίνθου.

Κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός αναφέρθηκε, αρχικά, στις γνωριμίες που έκανε μέσα στα κρατητήρια, κάνοντας λόγο για «αδικημένους της ζωής», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον εαυτό του, και τους κάλεσε να «μη φωνάζουν, γιατί δεν τους ακούνε».

Όσον αφορά την άρνησή του για λήψη DNA, τόνισε πως «αρνήθηκε και την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση» και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο για λόγους πίστεως.

Αναφορικά με το ένα παιδί της οικογένειας, δήλωσε πως «κρατείται στο Παίδων, ενώ είναι υγιές», ενώ για την τηλεργασία είπε: «Θα έπρεπε να έχω πάρει ήδη σύνταξη. Έχω 15 χρόνια στο Δημόσιο. Με αναπηρία παίρνω σύνταξη και χάρη τούς κάνω που δουλεύω ακόμα. Ο ανάπηρος, όταν κλείσει 15 χρόνια εργασίας, μπορεί να πάρει σύνταξη. Έχω απόφαση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ».

Τι λέει η πεθερά του 45χρονου

Η πεθερά του 45χρονου μίλησε στην εκπομπή «T-Live» της Τατιάνας Στεφανίδου, στον Alpha. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Μέσα στους τρεις μήνες της γνωριμίας τους, η κόρη μου έμεινε έγκυος. Απόλυτος, ισχυρογνώμων, αχάριστος, ήθελε να απομονώσει την κόρη μου. Εφυγε εν μιά νυκτί, τα ήθελαν όλα δικά τους. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήταν παλαιοημερολογίτης, έτσι έγινε και ο γάμος, και είχαμε πάει. Μου είχε πει ότι τον παράτησε η προηγούμενη γυναίκα του και τα παιδιά τα είχε πάει αυτός στην Ικαρία. Τότε τα παιδιά τα είχαν πάει ήδη στο Χαμόγελο και εκείνος έλεγε ότι δεν μπορεί να τα πάρει ακόμη γιατί δεν είχε σταθερή δουλειά. Φύγανε αιφνιδίως και εγώ είχα τρελαθεί. Ηταν ανένδοτοι, επομένως σιγά σιγά χάνονταν. Στα 15 της με πήρε ξαφνικά η εγγονή μου και μου είπε γεια σου γιαγιά και κόντεψα να τρελαθώ. Εφόσον είναι εντάξει απέναντι στον νόμο δεν θα της πάρουν τα παιδιά (σσ της κόρης της). Ξέρω ότι είναι εντάξει ο Μανόλης απέναντι στα παιδιά».