«Απεταξάμην» από το ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης - «Καμία εμπλοκή της πρυτανικής Αρχής στην επέμβαση»

Με μία ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προστρέχει να αποποιηθεί ευθυνών για την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην εκκένωση της κατάληψης της Νομικής.

Όπως ξεκαθαρίζει, η πρυτανική αρχή δεν είχε καμία εμπλοκή στην εκκένωση της κατάληψης από δυνάμεις της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Σχολή.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο.

Είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας. Για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια.

H πορεία διαμαρτυρίας

Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρία έξω από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο Διοίκησης ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και την εκκένωση της κατάληψης, μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν ξανά σε κατάληψη της Νομικής Σχολής, με σκοπό, όπως είπαν, να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

apth_katalipsi___1_
apth_katalipsi___2_
apth_katalipsi___3_
apth_katalipsi___4_