Κακουργηματικές διώξεις για το ένα κιλό χασίς και τα 1.900 ευρώ στο Ηράκλειο

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν χθες οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι – ένας 65χρονος και ένας 28χρονος – φέρουν κακουργηματικές διώξεις ενώ ο 34χρονος που φαίνεται να ήταν πελάτης του φέρει πλημμεληματικές διώξεις.

Και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη, ενώπιον του ανακριτή.

Πώς συνελήφθησαν

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας όταν άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν και τους τρεις άνδρες σε δρόμο του Ηρακλείου και τους σταμάτησαν για έναν έλεγχο. Κατά την έρευνα βρήκαν πάνω τους μικροποσότητα χασίς και κάποια χρήματα.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνες στις οικίες τους και όπως διαπίστωσαν ο 28χρονος φυλούσε την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε μία αποθήκη ιδιοκτησίας του 65χρονου ενώ τα περισσότερα χρήματα βρίσκονταν στο σπίτι του 28χρονου.

Ως προς τον 34χρονο, δεν είχε κάτι στο σπίτι του με τις αρχές να διαπιστώνουν ότι είχε προμηθευτεί μικροποσότητα χασίς από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους.

Συνολικά οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: 964 γραμμάρια χασίς, 1.940 ευρώ σε μετρητά, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.