Αντίθετοι στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα οι δικηγόροι του Πειραιά

Το νομοσχέδιο για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αγνόησε παντελώς τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του δικηγορικού σώματος και σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει ο ΔΣ Πειραιά, οι περισσότερες τροποποιήσεις επί του αρχικού νομοσχεδίου που έγιναν, επέφεραν ακόμη χειρότερες αλλαγές.

Παράλληλα, οι δικηγόροι του Πειραιά, στην σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «για ακόμη μια φορά ότι το νομοσχέδιο για τους Ποινικούς Κώδικες στο όνομα της επιτάχυνσης και της δήθεν πάταξης του εγκλήματος, θυσιάζει δικαιώματα θυμάτων και κατηγορουμένων και θεμελιώδεις δικονομικές εγγυήσεις στην ποινική δίκη» και συνεχίζουν:

«Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν υπόψη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι θεσμικές συναντήσεις της Ολομέλειας των Προέδρων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και οι συγκεκριμένες προτάσεις του δικηγορικού σώματος και των επιστημονικών ενώσεων».

Κλείνοντας, σημειώνουν ότι «η διαδικασία της διαβούλευσης αποδείχθηκε μια τυπική και προσχηματική διαδικασία ακρόασης προς νομιμοποίηση ήδη ειλημμένων αποφάσεων».