Ψάχνουν το κίνητρο του μακελειού στη Γλυφάδα - «Ήταν κάτι βαθύτερο, όχι η απόλυση», λέει ναυτιλιακός αναλυτής

Συγκλονισμένοι και γεμάτοι απορίες όλοι για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα, όπου ο 76χρονος Αιγύπτιος άνοιξε πυρ και σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 76χρονος Άρης μπήκε από το πάρκινγκ στην εταιρεία και κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, ωστόσο, εκείνη δεν άλλαξε γνώμη. Τότε, ο 76χρονος επέστρεψε στο γκαράζ και αφού πήρε μια καραμπίνα, ανέβηκε να σκορπίσει τον θάνατο. «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε.

Αφού άνοιξε την πόρτα του γραφείου της εφοπλίστριας, την πυροβόλησε στο χέρι. Εκείνη, έτρεξε να σωθεί και κατευθύνθηκε στο γραφείο του γαμπρού της. Τότε, σκότωσε τον άνδρα αλλά και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να του πάρει την καραμπίνα, ωστόσο, ο Αιγύπτιος έβγαλε το περίστροφό του και τον πυροβόλησε πισώπλατα. Στη συνέχεια σκότωσε την Μαρία Καρνέζη, πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Μετά το αιματοκύλισμα, ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα.

Μακελειό στη Γλυφάδα: Τα όπλα του Αιγύπτιου δράστη

Ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με το πώς κατέληξαν η καραμπίνα και το περίστροφο στα χέρια του 76χρονου, τα οποία είναι πολύ παλιά και δεν είναι δηλωμένα.

Φίλος της οικογένειας: «Ο 75χρονος πήγε με τον Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό»

Κομβική, σύμφωνα με το ertnews θεωρείται η κατάθεση της αδερφής της εφοπλίστριας και συνιδιοκτήτριας της εταιρείας αλλά και του εργαζομένου που φέρεται να του είπε «πάω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με έδιωξαν από το σπίτι».

Φίλος της οικογένειας υποστήριξε ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος πήρε θέση στη οικογενειακή διαμάχη και τάχθηκε με τον Σπύρο Καρνέση.

«Οι άνθρωποι που σκότωσε ήταν άγιοι άνθρωποι. Ο 75χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ γιατί στην ηλικία που είναι τον έδιωξαν τους θεώρησε υπαίτιους και πήγε να τους σκοτώσει», είπε οικογενειακός φίλος.

«Αυτή η εταιρεία είχε διαμάχη εδώ και χρόνια. Ο 75χρονος ήταν κολλητός και πήγε με τον κ. Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό». πρόσθεσε.

Φονικό για το σπίτι της Γλυφάδας;

Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο Αιγύπτιος ήταν επιστάτης σε όλα τα σπίτια της οικογένειας και είχε φροντίσει ιδιαίτερα την μητέρα των πέντε αδελφών. Αμοιβόταν από την εταιρεία για τις υπηρεσίες του, αλλά όταν πέθανε η γιαγιά της οικογένειας φέρεται να του άφησε ακόμη ένα μεγάλο ποσό. Αυτό είναι κάτι που θα ερευνηθεί. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Alpha, φέρεται ο Αιγύπτιος να υποστήριζει ότι η γιαγιά είχε τάξει να πέρασει στην ιδιοκτησία του το σπίτι στη Γλυφάδα κάτι που για να γίνει θα έπρεπε να συναποφασιστεί από όλη την οικογένεια και κάτι για το οποίο δεν υπήρχε συμφωνία. Την ίδια ώρα η Μαρία Καρνέση φέρεται να είχε αποφασίσει να τον βγάλει από το σπίτι να σταματήσει να του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το σπίτι της Γλυφάδας και αυτό φέρεται να ήταν και το αντικείμενο του καβγά χθες το πρωί.

Γλυφάδα: «Δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 76χρονο» λέει ναυτιλιακός αναλυτής

Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης μίλησε στην ΕΡΤ για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του» ανέφερε.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι μετά το φονικό πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως η διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν. Όπως είπε, μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής. «Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε και σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν φωτισμένες, η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία. «Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης τονίζοντας ότι ο 75χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ’ ότι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξηραδάκης έκανε λόγο για μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας». Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος – καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. «Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».