Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Είχε προηγηθεί σύγκρουση ΚΚΕ-αριστεριστών με 8 τραυματίες (photos)

Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας βρέθηκαν φοιτητές που μετέχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα, είχαν κλείσει Σταδίου και Πανεπιστημίου. από το ύψος της οδού Αμερικής, όπως και η Ακαδημίας.

Οι φοιτητές βρίσκονται στη Νομική, για να πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Έξω από τη σχολή παραμένουν κάποια άτομα. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στη Σίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο μετείχαν τουλάχιστον 15.000 άτομα.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια, με θέμα αντιπαράθεσης το ποιος θα είναι στην κεφαλή της πορείας. Από τη σύγκρουση – μεταξύ μελών της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ και αριστεριστών – υπήρξαν 8 τραυματίες.

Παρόντες ήταν και οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι βουλευτές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

nea_aristera
nea_aristera1
nea_aristera_2
nea_aristera_4
syllalhthrio-panepisthmia__2_
syllalhthrio-panepisthmia__3_
syllalhthrio-panepisthmia__4_
syllalhthrio-panepisthmia__5_
syllalhthrio-panepisthmia__6_
syllalhthrio-panepisthmia__7_
syllalhthrio-panepisthmia__8_
syllalhthrio-panepisthmia__9_
syllalhthrio-panepisthmia__10_
syllalhthrio-panepisthmia__11_
syllalhthrio-panepisthmia__12_

Η συμπλοκή των φοιτητών

Λίγο μετά τις 11 το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια που κράτησαν λίγα λεπτά συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν συνολικά οχτώ τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά πληροφορίες οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα στο κεφάλι.

propylaia_xylo__1_
propylaia_xylo__2_
propilaia__1_
propilaia__2_

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων.

Δείτε φωτογραφία λίγο πριν τα επεισόδια: