Κακοκαιρία «Avgi»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του χιονιά – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας προχώρησε η Τροχαία. Ήδη από τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας είναι σε ισχύ το μέτρο για υποχρεωτική κατοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και χιονοκουβερτών σε όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής.

 

Η κακοκαιρία «Avgi» αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της από τις πρώτες πρωινές ώρες στο λεκανοπέδιο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο. Χιόνι θα πέσει κυρίως από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω, κυρίως από την Κηφισιά και βορειότερα. Χιονόστρωση αναμένεται να έχουμε σε Βίλια, Καπανδρίτι, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο.

Σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Παράλληλα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Π.E.O. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής.

Επίσης οι αρχές για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Σε ισχύ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τα όρια των νομών Πιερίας-Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα στον Κόμβο Καλυφτάκη. 

Σαρωτικοί έλεγχοι για αλυσίδες

Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από την ΕΛΑΣ σε ΙΧ στα βόρεια προάστια της Αττικής για αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους, αλλιώς θα κληθούν να πληρώσουν 80 ευρώ πρόστιμο.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.