Οι εκτελεστές της Greek Mafia ακολούθησαν με αυτοκίνητο ένα από τα θύματα - Δείτε φωτογραφίες της διαδρομής τους

Φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Greek Mafia. Οι Αρχές πρόλαβαν και συνέλαβαν την τελευταία στιγμή έναν από τους εκτελεστές της οργάνωσης πριν διαφύγει στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αποτυπώνονται οι διαδρομές που ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο Βασίλης Ρουμπέτης από τις 10 έως τις 23 Απριλίου και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, τον ακολουθούσαν με το δικό τους όχημα.

Τα στίγματα δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες δείχνουν ότι τον ακολουθούσαν εκτός από το σπίτι του και στις επιχειρήσεις του, ακόμη και στο γήπεδο, που είχε μεταβεί να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τα κινητά τηλέφωνα τα είχαν αγοράσει από την Οδησσό της Ουκρανίας, ενεργοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο στις 3 Απριλίου του 2023 και απενεργοποιήθηκαν στις 23 του ίδιου μήνα.

Δείτε φωτογραφίες:

greek-mafia-41
greek-mafia-412
greek-mafia-4123
greek-mafia-41234

Τα επιχειρησιακά κινητά της οργάνωσης με κάρτες SIM Ουκρανίας βρέθηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους στον Ασπρόπυργο, μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση για ύποπτο όχημα. Το λευκό ΙΧ μάρκας Peugeot, διαπιστώθηκε χρησιμοποιήτο για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη μία φωτογραφία με το επιχειρησιακό σπίτι που χρησιμοποιούσαν εκτελεστές της οργάνωσης στην περιοχή Αφαία στον Ασπρόπυργο.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού και στιγμάτων κινητών τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως σε αυτό το σπίτι ξεκίνησε το αυτοκίνητο αλλά και η μοτοσικλέτα ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης. Έφτασε έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ίδιο αλλά και τον γαμπρό του.

Τα αποτυπώματα που πρόδωσαν τους εκτελεστές του Σκαφτούρου και του Ρουμπέτη

Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν σε χτυπήματα καθώς και η επισταμένη αστυνομική έρευνα οδήγησαν στην αποκάλυψη των μελών της οργάνωσης που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέρτη.

Όπως έγινε γνωστό, η αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των μελών της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε λίγο μετά την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν στην μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

Αποτελέσματα έδωσε και η έρευνα που έγινε για τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη. Στο σημείο της εκτέλεσης εντοπίστηκαν Ω50 κάλυκες και 5 βολίδες.

Ένα μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης. Ειδικότερα σε ένα από τα κινητά βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ένα από τα μέλη της οργάνωσης μαζί με έτερο άτομο, η σχέση του οποίου διερευνάται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της ομάδας, που ως επί των πλείστων προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκτός από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Θ.Μ. στην Πιερία. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο.

Κυνικοί διάλογοι

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που έρχονται στη δημοσιότητα μεταξύ των μελών της Εγκληματικής Οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ. Υπερηφανεύονταν ότι σκοτώνουν και αντιμετώπιζαν με κυνισμό τα θύματά τους.

Σε διάλογο που κατέγραψαν οι αρχές ένας από τους συλληφθέντες συνομιλεί με έναν φίλο του και αναφέρονται σε δολοφονίες που έχει διαπράξει. Ο ίδιος υπερηφανεύεται πως κλέβει και σκοτώνει και όταν ο φίλος του ρωτάει τον 21χρονο πώς αισθάνεται εκείνος απαντάει, «πολύ καλά».

Ακολουθεί ο διάλογος:

  • 21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
  • Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;
  • 21χρονος: Ναι εγώ,
  • Φίλος: Και;
  • 21χρονος: Αυτά.
  • Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
  • 21χρονος: Πολύ καλά.
  • Φίλος: Μπράβο, μπράβο.

Τα χτυπήματα της ομάδας

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με χρήση πυροβόλων όπλων εκτελώντας τον Γιάννη Σκαφτούρο και τραυματίζοντας δύο συγγενικά του πρόσωπα. Εν συνεχεία διέφυγαν με μηχανή την οποία εγκατέλειψαν και κατά τη διάρκεια των ερευνών ανευρέθη. Στην επιφάνεια της μηχανής βρέθηκαν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

Η εκτέλεση Ρουμπέτη και Μουζακίτη

Άγνωστοι προσέγγισαν όχημα το οποίο οδηγούσε ένα από τα θύματα, ενώ το έτερο θύμα βρισκόταν πλησίον του, και πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Από τις έρευνες βρέθηκαν 50 κάλυκες και 5 βολίδες. Ένα μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης. Ειδικότερα σε ένα από τα κινητά βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ένα από τα μέλη της οργάνωσης μαζί με έτερο άτομο, η σχέση του οποίου διερευνάται.

Ο εμπρησμός σε εγκαταστάσεις εταιρειών συμφερόντων οικογένειας Σκαφτούρου

Τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων δύο υπαλλήλους, προκάλεσαν πυρκαγιές και εκρήξεις σε φορτηγά οχήματα.

Μεταξύ των οχημάτων που στοχοποιήθηκαν ήταν και ένα στο εσωτερικό του οποίου ανευρέθηκε ένα μηχάνημα παρασκευής καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με εταιρεία καπνοβιομηχανίας, το εν λόγω μηχάνημα αποτελεί πλήρες σετ μηχανημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή και συσκευασία τσιγάρων.

Ο εμπρησμός σε βιομηχανική αποθήκη

Εννέα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φέροντας βαρύ οπλισμό, εμβόλισαν με όχημα την είσοδο και εισήλθαν σε χώρο βιομηχανικής αποθήκης. Αφού ακινητοποίησαν υπάλληλο, προκάλεσαν πυρκαγιά σε 23 μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, καταστρέφοντας μεγάλος μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με εταιρεία καπνοβιομηχανίας, ο εν λόγω εξοπλισμός αποτελεί πλήρες σετ μηχανημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή και συσκευασία τσιγάρων.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με οχήματα, ένα εκ των οποίων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, αναγκάζοντάς τους να το εγκαταλείψουν. Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν αποτυπώματα που ανήκουν σε δύο μέλη της οργάνωσης και ανέκυψαν στοιχεία που συνδέουν ακόμα ένα μέλος με τους εμπρησμούς.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας άνδρα στην Πιερία

Δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν το όχημα που οδηγούσε ο Θ.Μ. και πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μηχανή και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε συνεργός τους. Κατά την αυτοψία τον χώρο βρέθηκαν 5 κάλυκες. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης και ο οδηγός του οχήματος που διέφυγαν.