Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου στον Νέο Κόσμο. Οι αρχές εκτιμούν οτι ήταν ο επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia».

 

Όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί της Ασφάλειας ο 44χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν» είχε μόνο εχθρούς ακόμα και με πρώην συνεργάτες του. Ο ίδιος έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της.

Θεωρείται πως οι σχέσεις του είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» και πολλοί του χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου. Σταδιακά με την απώλεια «αφεντικών» συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη και έγινε αφεντικό. Αυτή η τάση αυτονόμησης που είχε αποκτήσει δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες

Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι πως τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο τζιπ  που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του θύματος, εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που είχαν πέσει θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023. Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επίθεση κατά του Ζαμπόν θα ήταν τα αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο και να δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι δράστες της εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο χρησιμοποίησαν ένα πολυτελές τζιπ που ήταν κλεμμένο από τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο με πλαστές πινακίδες. Η ταυτοποίησή του έγινε από τον αριθμό πλαισίου, καθώς πάνω του έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε κατασκευαστική εταιρεία στην Αττική.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του θύματος, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων. Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν επίσης μεταφερθεί τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ. Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομία από το σημείο της δολοφονίας.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη δύο αστυνομικών, ενός υπαρχιφύλακας και ενός αστυφύλακα που ήταν το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού που έφτασε στο σημείο της εκτέλεσης του 44χρονου, στον Νέο Κόσμο, προχώρησε το Εσωτερικών Υποθέσεων, για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο βίντεο φαίνεται η σορός του θύματος μετά τον καταιγισμό πυρών που δέχτηκε και ακούγεται ο ασύρματος. Αυτό το βίντεο το «ανέβασαν» σε μία ομαδική συνομιλία αστυνομικών και από εκεί βρέθηκε να διανέμεται σχεδόν παντού στο διαδίκτυο.