Δεύτερη ενημέρωση σήμερα στη ΝΔ για το γάμο ομοφύλων – Επιμένουν οι διαφωνούντες

Με την δεύτερη ομάδα βουλευτών να προσέρχεται σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ολοκληρώνεται το διήμερο ενημερωτικών συζητήσεων στο κυβερνών κόμμα σχετικά με την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ισότητα στον γάμο.

 

Στην χθεσινή συζήτηση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 βουλευτές οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, την γραμματέα της ΠΕ, Μαρία Συρεγγέλα, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, ενώ απαντήσεις δόθηκαν και από την καθηγήτρια Κατερίνα Φουντεδάκη.
Στην σημερινή συνάντηση θα είναι παρών όχι ο κ. Γεωργιάδης, αλλά ο επίσης αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι συμμετέχοντες στην χθεσινή συζήτηση, η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες, χαρακτηρίζουν τη συζήτηση εποικοδομητική και τονίζουν ότι απαντήθηκαν τα ερωτήματα και λύθηκαν οι απορίες. Δεν διαφαίνεται ωστόσο αλλαγή στάσης εκ μέρους βουλευτών, όπως ο Κ. Καραγκούνης, ο Κ. Γκιουλέκας, ο Αν. Κατσανιώτης, η Άννα Καραμανλή, που έχουν εκφράσει δημοσίως την πρόθεση να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο αριθμός των γαλάζιων βουλευτών που έχουν πάρει δημόσια θέση ενάντια στην νομοθετική ρύθμιση προσεγγίζουν τους 15, ενώ αρκετοί ακόμα εμφανίζονται προβληματισμένοι και δεν έχουν ξεκαθαρίσει δημοσίως την στάση που θα τηρήσουν απέναντι στο νομοσχέδιο, το οποίο είναι πιθανό να συζητηθεί ακόμη και στην προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτή προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου, μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από την Νέα Υόρκη και το Σικάγο, ενώ αύριο το πρωθυπουργός πρόκειται να αναχωρήσει για το Νταβός.
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινής συζήτησης ότι τέθηκαν πολλές ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και πρόσθεσε πως “νομίζω ότι όλοι γίναμε σοφότεροι”.

“Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες. Οι όποιες διαφωνίες πήραν απάντηση”, ανέφερε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και εκτίμησε ότι 100% η ΝΔ βγαίνει πιο ενωμένη.