Υπουργείο Υγείας: Έκκληση για εμβολιασμό-Καλπάζουν γρίπη και κορωνοϊός-Ανακοινώσεις στις 11:30

Ανακοινώσεις, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και την πίεση που ασκείται στο σύστημα Υγείας, από τις τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, που βρίσκονται σε έξαρση θα κάνει, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ αλλά και της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου που είχε γίνει ευρέως γνωστή στην πανδημία αφού είχε αναλάβει υπεύθυνη για την ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ στη χώρα.

 

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Εξάλλου όπως είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, «πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς. Έχουμε μείνει πίσω». Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας, αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, ειδικά για τον κορονοϊό, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν για τον ετήσιο εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων είναι εκθετική.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 206 νέες εισαγωγές, λόγω επιπλοκών της COVID-19 Συνολικά νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, 300 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 100 διασωληνωμένοι.

Παρότι έχουν αυξηθεί τα ραντεβού για εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, τα ποσοστά συνεχίζουν να είναι χαμηλά. Κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς του ΕΟΔΥ οι οποίοι φοβούνται αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία από ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα.