Τα πρώτα προβλήματα από την επέλαση της ψυχρής εισβολής - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στη βόρεια Ελλάδα

Επελαύνει το πρώτο κύμα ψυχρής εισβολής σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται σε πολλές περιοχές τα πρώτα προβλήματα, όπως διακοπές στην κυκλοφορία και πτώσεις δέντρων.

Πτώση δέντρου σημειώθηκε στα φανάρια του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου στην επαρχιακή οδό Ισθμού – Λουτράκι.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στις Κυκλάδες, στη Λήμνο ειδικότερα όπου η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού επενέβη στην Ατσική, μετά από κλήση που δέχτηκε, προκειμένου να απομακρύνει ένα μεγάλο κλαδί το οποίο είχε πέσει στη σκεπή κατοικίας, προκαλώντας ζημιές.

Στο μεταξύ σημειώνονται και ακυρώσεις στα δρομολόγια πλοίων. Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά τα «Blue Star Naxos» και «Myconos».

Ειδικότερα όσον αφορά στο Blue Star Myconos, το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά στις 16:00, για Σύρο-Μύκονο-Άγιο Κήρυκο-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, δεν πραγματοποιήθηκε.

Όσον αφορά στο BLUE STAR NAXOS το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά στις 17:30, από Σύρο για Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα και επιστροφή, δεν πραγματοποιήθηκε επίσης όπως κι εκείνα του BLUE STAR CHIOS.

Στη βόρεια Ελλάδα, στην Κεντρική Μακεδονία, έχουν εκδοθεί οδηγίες για αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Πιερίας, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών, ισχύει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στα εξής οδικά σημεία:

• Ημαθία: Στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο οδικό δίκτυο των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.
• Πιερία: Στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο.

Η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σάρωσαν την περιοχή της Χαλκιδικής προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας.

xalkidiki2
xalkidiki3
xalkidikiprovlimata

Ειδικότερα στο 75ο χλμ του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, ακριβώς στο ύψος της Τορώνης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του δήμου Σιθωνίας έσπευσαν στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.

Επιπλέον, υπερχείλισε και το ρέμα που διέρχεται την Τορώνη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια στον οικισμό.