Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του - «Ήταν ατύχημα», υποστήριξε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 18χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με ένα ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοχρησίας σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο θάνατος του αδελφού του ήταν ατύχημα. Παραδέχθηκε ότι ο καυγάς ξεκίνησε για μία μπλούζα που ήθελε να τη φορέσει ο μικρότερος αδελφός του και ότι το θύμα ξεκίνησε τον τσακωμό.

«Μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά για να αμυνθώ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», είχε πει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή φέρεται να τήρησε και κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Νωρίτερα στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η μητέρα και η γιαγιά των δύο αγοριών και η φίλη του κατηγορούμενου, οι οποίες βρίσκονταν στο διαμέρισμα και είδαν τη σκηνή της δολοφονίας.