Με ψυχιατρικά προβλήματα ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο που ο 44χρονος Νορβηγός δολοφόνησε τον 32χρονο αστυνομικό τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα μάτια του κουμπάρου του.

Ο δράστης της δολοφονίας που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο φαίνεται να κατάφερε χτύπημα στον λαιμό του αστυνομικού με ένα μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται, με τη λάμα να βγαίνει μέσα από τα δάχτυλα, για να επιτυγχάνει φονικά πλήγματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να έδειξε «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού.

Ποιος είναι ο 44χρονος δράστης του φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ο Νορβηγός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στη χώρα μας πριν από 9 χρόνια για τουρισμό και τελικά αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να εργάζεται, τους απάντησε ότι έπαιρνε κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος καθώς είχε νοσηλευτεί παλαιότερα λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.

norvigos-es
Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Πώς έγινε το φονικό στη Θεσσαλονίκη με θύμα τον αστυνομικό

Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου δράστη με τον κουμπάρο του αστυνομικού. Στη συνέχεια ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Ο 32χρονος, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πέθανε σχεδόν ακαριαία, μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στον λαιμό και συγκεκριμένα στην τραχηλική χώρα. Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο διπλανό κτίριο όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ.

Ο 44χρονος Νορβηγός σύμφωνα με τις μαρτυρίες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Το φονικό μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο όπου έγινε το τραγικό συμβάν.

Μαχαίρι τύπου push dagger

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στους Ταγαράδες, περιοχή όπου ζούνε συγγενείς του άτυχου αστυνομικού. «Τον φάγανε. Μας είπαν ότι το μαχαίρωσαν το παλικάρι μας. Ήταν πολύ καλό παιδί. Και στην δουλειά του πολύ καλός. Είχε τόσα να προσφέρει, στην οικογένεια, στην αστυνομία», τόνισε στην ΕΡΤ συγγενής του θύματος.

Την Παρασκευή στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός

Ο 44χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με μαχαίρι τον άτυχο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης επί της οδού Κατσιμίδη θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή (29/12) στον εισαγγελέα.