«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν» - Τι δήλωσε για τον αστυνομικό ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

Συγκινεί η δήλωση του Ανδρέα Πλεμμένου, του Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, που από την πρώτη στιγμή μαζί με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, στάθηκε στο πλευρό του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη στου Ρεντη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό γιατί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρέθηκαν όλοι στο πλευρό του αστυνομικού με απαράμιλλη αίσθηση καθήκοντος, επαγγελματισμό αλλά και μεγάλη ευαισθησία καθώς με καθημερινές υπερπροσπάθειες προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή παρόλο που η κατάστασή του ήταν δύσκολα αναστρέψιμη. Οι γονείς του Γιώργου, άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής, αρχές και αξίες δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του παιδιού τους και οι ψυχολόγοι μας, προσπάθησαν και κατάφεραν να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο protothema.gr.

«Το μόνο που ζητήσαν ήταν να κάνουμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί το παιδί τους κι έτσι πράξαμε όλοι μας στο νοσοκομείο. Οι γονείς ήταν ενήμεροι ανα πάσα στιγμή για την πορεία της κατάστασης του παιδιού τους. Είναι μια τρομερά δεμένη οικογενεια με αρχές και ηθικές αξίες σπάνιες σήμερα και παρόλο τον θυμό τους για το γεγονός με ευγένεια ψυχής αυτό που ζηταγαν είναι οτι και κάθε Έλληνας πολίτης να μην συμβεί ξανά τέτοιο γεγονός. Δεν τους άξιζε αυτό που συνέβη, όπως σε κανέναν γονέα δεν αξίζει αυτό, εύχομαι ο Θεός να τους δίνει κουράγιο για να αντέξουν» προσθέτει ο κ.Πλεμμένος.