Βασίλης Καρράς: Η τελευταία του εμφάνιση και η μάχη για την υγεία του - Γιατί μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από τη μάχη που έδινε με σοβαρό πρόβλημα υγείας έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 70 ετών.

Γεννημένος στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας, ζούσε από 16 ετών στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο.

Από την επισκευή αυτοκινήτων, που ήταν τη δεύτερη του μεγάλη αγάπη μετά το τραγούδι, έφτασε να γίνει ένα λαϊκό είδωλο, από τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών. Το μαρτυρούν οι δεκάδες χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, τα 180.000 κομμάτια που πούλησε ο δίσκος με τίτλο «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», αλλά και ένα ρεκόρ Γκίνες που δεν έχει κανένας άλλος Ευρωπαίος. Μάζεψε 17.000 κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές έμειναν απέξω χωρίς εισιτήριο.

Το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη για την υγεία του.

Η τελευταία αναφορά στον τραγουδιστή ήταν από τον αδελφό του στο τέλος του Σεπτεμβρίου, ο ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο ερμηνευτής προσπαθεί αισιόδοξα να γίνει καλύτερα. Ο Δαμιανός Κεσογλίδης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την κατάσταση της υγείας του αδελφού του λέγοντας: «Όλα βαίνουν καλώς, παλεύει, παλεύει. Αναρρώνει όσο πάει… Οι γιατροί του είναι αισιόδοξοι. Χθες το βράδυ ήμουν στο σπίτι του, κάναμε καλαμπούρι κάναμε, κάθε μέρα εκεί είμαι. Συζητάμε, σηκωνόμαστε, παίζουμε την μπιρίμπα μας, βγαίνουμε στο μπαλκόνι, πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο, πάμε και στο χωριό του στην Καβάλα στα κτήματά του».

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση τον περασμένο Μάιο – «Καιρός ήταν να με ξαναδείτε» Ο λαϊκός τραγουδιστής απείχε για πολύ καιρό από τις δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο, είχε δώσει το «παρών» τον Μάιο για τα εγκαίνια μίας γκαλερί στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του και στην απώλεια 42 κιλών. «Καιρός δεν ήταν να με δείτε; Δεν φαίνεται ότι είμαι καλά ρε παιδιά; Είμαι πολύ καλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους θαυμαστές μου είναι να έχουν μέσα τους δύναμη και πιστεύω», είχε πει.

«Επιστρέφουμε στη δισκογραφία και γενικά στη ζωή. Ετοιμάζουμε μία συναυλία για καλό σκοπό, δώσαμε τα χέρια και θέλει πάρα πολλή δουλειά και πολλή στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Θα είναι μία συναυλία προς το τέλος μου, ένα όμορφο κλείσιμο στην καριέρα μου. Καμιά φορά οι καλλιτέχνες πεθαίνουν πάνω στο σανίδι» είχε προσθέσει.