Επίθεση στο Γκάζι: Συνελήφθη o 33χρονος συνεργός του δράστη-Εντοπίστηκε το τζιπ

Συνελήφθη χθες το βράδυ ένας από τους δύο δράστες της αιματηρής συμπλοκής το πρωί του Σαββάτου στο Γκάζι όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 33χρονο αλβανικής υπηκοότητας γνωστό στις Αρχές.

Ο 33χρονος ήταν μαζί με το δεύτερο άτομο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τους τρεις νεαρούς άνδρες από την Κρήτη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των τριών Κρητικών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη σύλληψη του 33χρονου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα βόρεια προάστια και το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

 

Ο άνδρας, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά. Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περίμενε ότι ο έτερος άνδρας θα πυροβολούσε.  «Ένας καβγάς ήταν και έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει» φέρεται να ισχυρίστηκε.

syllifthis_gaziΟ συλληφθείς

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το πρωί εντοπίστηκε και το σκουρόχρωμο τζιπ των δραστών, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) για αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έχουν αναγνωριστεί και φέρεται να εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για Αλβανούς που είναι γνωστοί ως μπράβοι στο Γκάζι.

Ο «επαγγελματικός» τρόπος δράσης του πιστολέρο αποτύπωνεται, εξάλλου, και στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.Δείτε το βίντεο με τους πυροβολισμούς:

Ο εύσωμος άνδρας με απόλυτη ψυχραιμία και άγνοια κινδύνου σηκώνει το όπλο του και ανοίγει πυρ σε βάρος των τριών, νεαρών Κρητικών, σημαδεύοντας τα θύματά του στο κεφάλι.

Χρησιμοποιώντας μικρό όπλο, παλάμης όπως λέγεται, δεν λογαριάζει τους εκατοντάδες θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών που περπατάνε στην οδό Ιάκχου και πυροβολεί εν ψυχρώ.

gkazi__1_
gkazi

Στη συνέχεια επιβιβάζονται μαζί με το συνεργό του στο πολυτελές τζιπ και εξαφανίζονται ακολουθώντας γνωστή σε αυτούς διαδρομή.

gkazi_4
gkazi_3
gkazi_1