Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Πεδίον Αρεως - Πάνω από 40 Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τους επισκέπτες

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πεδίον του Άρεως από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά ξεκίνησαν οι φετινές εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Περιφέρεια.

Η περιφέρεια καλεί τους πολίτες να απολαύσουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα που θα κορυφωθεί το τελευταίο 10ημερο του χρόνου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πεδίον Αρεως
«Σήμερα, εδώ, μαζί με τον νέο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, ανάβουμε το Δέντρο της αγάπης, της ελπίδας, της ενότητας, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και έναν αξιόλογο καλλιτέχνη, τον Δημήτρη Μπάση» επισήμανε στον εορταστικό χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας: «Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας αποδείξαμε έμπρακτα πως ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ταυτίζεται με το ευ ζειν μας. Σε αυτό το πλαίσιο, επενδύσαμε προς αυτή την κατεύθυνση με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όλα αυτά τα χρόνια και εδώ στο Πεδίον του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, αλλά και σε κάθε Δήμο». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί με τη νέα διοίκηση υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο ευχήθηκε «μια καλή και δημιουργική θητεία».

Ο Γ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες καλές γιορτές, και τους κάλεσε να κάνουν Χριστούγεννα «στο Πάρκο της Καρδιάς μας», τo Πεδίον του Άρεως, το οποίο είναι αναγεννημένο, φιλόξενο και ασφαλές και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. «Είναι το πάρκο των πολιτών της Αθήνας, το δικό σας πάρκο, το οποίο σας περιμένει με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 21 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίου» τόνισε ο περιφερειάρχης.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πεδίον του Αρεως

Οι εκδηλώσεις, με κεντρικό σύνθημα «Το αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό», περιλαμβάνουν περισσότερες από 40 δράσεις (μουσικές, θεατρικές, καλλιτεχνικές, εργαστήρια κ.α.) για όμορφες και χαρούμενες χριστουγεννιάτικες στιγμές. Αμέσως μετά τη φωταγώγηση του Δέντρου, ο κ. Πατούλης μαζί με τον κ. Χαρδαλιά επισκέφθηκαν την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί για άλλη μια χρονιά στο Πεδίον του Άρεως και είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν «καλές γιορτές» στους εμπόρους και καταναλωτές.

Ο κ. Πατούλης μαζί με τον κ. Χαρδαλιά επισκέφθηκαν την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της φωταγώγησης στο πλάτωμα Οικονομίδη, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Μπάντα υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βαφειάδου και τη Χορωδία της Περιφέρειας Αττικής υπό τη διεύθυνση της Ντέπυς Σακελλαρίου. Ακολούθησε η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, με τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, διασκέδαση, πάρτυ και νοσταλγία! Στη σκηνή, μαζί του, η ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Kalliope, με τη μουσική στήριξη των: Ακορντεόν/Πλήκτρα: Τάσος Αθανασιάς, Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης, Κλαρίνο: Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Κιθάρα/Φωνή: Μιχάλης Ατσάλης, Τύμπανα: Γιάννης Τσουμπρής, Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, Υγείας Γ. Κεχρής, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Κουρή, o εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών έργων Θ. Κατσιγιάννης, ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης, η σύμβουλος άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης και πλήθος κόσμου.