Τσατραφύλλιας: Κύμα ζέστης από το Μαρόκο εκτοξεύει έως και 10 βαθμούς πάνω τη θερμοκρασία (χάρτης)

Κύμα ζέστης θα επηρεάσει τη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες, όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος της τηλεόρασης του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, το κύμα ζέστης θα φέρει 20άρια σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας στην καρδιά του Δεκέμβρη αναμένεται να κορυφωθεί την προσεχή Πέμπτη (14/12).

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Γ. Τσατραφύλλιας αναφέρει:

«Κύμα αφρικανικής ζέστης από τις ακτές του Μαρόκο διασχίζοντας Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη φθάνει τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στα ύψη. Η θερμοκρασία την ερχόμενη Πέμπτη όπου και θα κορυφωθεί η θερμή εισβολή θα κυμανθεί περίπου 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα…».

Την ίδια ώρα δημοσιεύει σχετικό χάρτη με τις ανώτατες θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απότομης αλλαγής του καιρού με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελεί η Κρήτη, όπου την προσεχή Πέμπτη ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.