Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατακρεούργησαν την 50χρονη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών που κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

 

Συγκεκριμένα κατηγορείται όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Ο δικηγόρος του 37χρονου ανέφερε στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το thestival.gr ότι ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ» ενώ τόνισε ότι «τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή. Δυστυχώς χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα».

 

Επιπλέον, εξήγησε ότι «στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού». Μάλιστα επεσήμανε ότι «στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού».

Καταληκτικά, ο δικηγόρος του 37χρονου σημείωσε ότι «η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης».