Στον ανακριτή ο 18χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό – Αναμένονται νέες συλλήψεις

Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

 

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός ακόμα ατόμου για συμμετοχή στα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού βρίσκεται η αστυνομία.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται στο άτομο που φέρεται να είχε ρόλο καθοδηγητή στα επεισόδια και τον περιέγραψε ο 18χρονος που συνελήφθη ως μεγαλύτερο σε ηλικία που φορούσε κουκούλα full face και του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις οπαδικής βίας.

Η αστυνομία γνωρίζει ποιος είναι και θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του.

Παράλληλα στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται άλλα 3 με 4 άτομα που φέρεται να έχουν και αυτά ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων και συμμετείχαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών.

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Αναλυτικά η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα :

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.