Επεισόδια στου Ρέντη: Και άλλα άτομα στο «κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 18χρονου - Πληροφορίες για πέντε καθοδηγητές

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων -πέρα από τον 18χρονο που συνελήφθη- τα οποία είχαν ενεργό συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη την Πέμπτη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα η οποία χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι υπήρξαν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τον καθοδήγησαν όχι μόνο να βγει έξω από το γήπεδο για να επιτεθεί στους αστυνομικούς, αλλά και του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, την οποία στη συνέχεια εκσφενδόνισε προς την πλευρά των ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι του εξήγησαν και πώς ακριβώς να χρησιμοποιήσει τη φωτοβολίδα.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει δώσει τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι είναι θέμα ωρών να βρεθεί αυτό το άτομο.

Κατά άλλες πληροφορίες, υπάρχουν πέντε καθοδηγητές για την επίθεση στους αστυνομικούς, που ήταν εκτός γηπέδου και οι οποίοι είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ αυτών των καθοδηγητών φέρεται να είναι και ένας μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Πώς έγινε η επίθεση στους αστυνομικούς

Ο νεαρός συλληφθείς, γεννηθείς το 2005, φέρεται να περιέγραψε επακριβώς στους αστυνομικούς το πώς συνέβη το περιστατικό με τον τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με όσα είπε ο 18χρονος, οργανωμένος οπαδός όπως αναφέρουν πηγές της ΓΑΔΑ, βρισκόταν μαζί με μια ομάδα ατόμων εντός του κλειστού γηπέδου στο βόλεϊ.

Υπήρξε επικοινωνία με άτομα που ήταν εκτός του γηπέδου να βγουν από αυτό ώστε να επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον συλληφθέντα, εκεί τους έδωσαν και τις μολότοφ, τις φωτοβολίδες και όλα τα άλλα αντικείμενα τα οποία ήταν κρυμμένα εκτός γηπέδου.

Όπως λέει, έριξε τη φωτοβολίδα και την είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κάνει γκελ στο έδαφος και να χτυπάει τον αστυνομικό, ο οποίος έπεσε κάτω.
Μετά επέστρεψε στο γήπεδο, όπου ανέφερε το περιστατικό σε κάποια άτομα.

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες και συνελήφθη στο Ίλιον όπου διαμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έλαβε χθες πληροφορία για τον 18χρονο, πήρε καταθέσεις και τον συνέλαβε χθες το βράδυ. Μετά τη σύλληψή του ο δράστης ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα.

Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό
Συγχαρητήρια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με φωτοβολίδα σε αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Οικονόμου, «η ΕΛΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», καθώς, όπως σημειώνει, ο δράστης ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή, ήταν καταλυτική για να οδηγηθούν στον δράστη της επίθεσης και μάλιστα τόσο γρήγορα.