Η ΕΥΠ στις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς - Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο εκτοξευτήρας και τα μαχαίρια

Την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς σηματοδοτεί η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστολή Δεμίρη στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος – σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη – εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις, έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Ο εκτοξευτήρας

Στους χούλιγκανς με ποινικό παρελθόν – όσους είχαν στο παρελθόν ανάμειξη σε οπαδική βία και άλλα αδικήματα – στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη και αναμένονται οι απαντήσεις για το κατά πόσον υπάρχουν αποτυπώματα, ειδικά στον σωλήνα που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας που χτύπησε τον 30χρονο αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

«Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών. Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα που μοιάζει με σωλήνα και είναι πιθανό να πρόκειται για τον σωλήνα από τον οποίο εκτοξεύθηκε η ναυτική φωτοβολίδα» σημείωναν αστυνομικές πηγές.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως εντοπίστηκαν και μαχαίρια μέσα στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, όπου οι χούλιγκαν άναψαν φωτιά και έκαψαν κάποια από τα ρούχα τους για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη πυρίτιδας σε ρούχα που δεν πρόλαβαν να κάψουν οι χούλιγκανς. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για κάθε δείγμα απαιτούνται 9 ώρες εξέτασης πράγμα που σημαίνει ότι η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά, καθώς τα δείγματα είναι εκατοντάδες.