Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα-424 προσαγωγές

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

 

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο, αφού ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Η ΕΛΑΣ έδιωξε τα γυναικόπαιδα και κράτησε τους άνδρες στο γήπεδο

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, καθώς δεν υπήρχε χώρος στη ΓΑΔΑ για όλους.

 

Η επίθεση από τις αγέλες χούλιγκαν δεν θα μείνει ατιμώρητη

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Αναφορικά με τα επεισόδια, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν». Όπως είπε δε, «η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά η δήλωση του του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως εν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Γεμάτο αίματα το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός

Γεμάτο αίματα ήταν το σημείο στο οποίο τραυματίστηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ κατά την διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν χούλιγκανς έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr η άσφαλτος βάφθηκε κόκκινη από το αίμα του αστυνομικού που πλημμύρισε το σημείο μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Παράλληλα λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, Πέμπτη ήταν ένας αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Αμέσως μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανώς ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

6051558
6051564
6051563_2