Για τις 24 Απριλίου διεκόπη η δίκη για τα δάνεια της Proton Bank

Για τις 24 Απριλίου διεκόπη η πολυπρόσωπη δίκη – με τους 43 κατηγορούμενους – για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνεδρίαση την Παρασκευή (27/03) εξελίχθηκε σε μάχη των συνηγόρων υπεράσπισης με την έδρα, με σαφή την πρόθεση της τελευταίας να προχωρήσει τη διαδικασία.
«Βράζει η χώρα από δίκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Βαρλάμης, συνήγορος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για να υπογραμμίσει το κώλυμα πολλών εκ των συνηγόρων να δώσουν το «παρών» σήμερα, αλλά και την ιδιαιτερότητα της τρέχουσας περιόδου.
Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διοριστούν δικηγόροι ad hoc, στη θέση όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση. Η πρότασή της προσέκρουσε στην αντίδραση των δικηγόρων, που έκαναν λόγο ακόμη και για καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
Τον λόγο πήρε επίσης ο κ. Βασίλης Αλεξανδρής, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για να ζητήσει διακοπή της δίκης και να επισημάνει ότι «αν αγνοηθεί το κώλυμα των συναδέλφων, θα προτείνω την ομαδική αποχώρηση των συνηγόρων των κατηγορουμένων». Τα προβλήματα επεκτείνονταν εξάλλου στην απουσία συνηγόρων για δυο εκ των κατηγορουμένων, τους Χριστοδούλου και Γραβάνη.