Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού

Σήμερα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η  κηδεία του βραβευμένου συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, που έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, επιθυμία του εκλιπόντος ήταν, αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνει ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού θα γίνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

ALPHA BANK

ΙΒΑΝ: GR 42 0140 1030 1030 0232 0004 792
BIC: CRBAGRAAXXX

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY:
«ΑΚΑΔΗΜΙA ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜARIA CALLAS»

Το «Ζ» είναι ένα βιβλίο – σύμβολο της ελληνικής λογοτεχνίας

Το μυθιστόρημα-ντοκουμέντο «Ζ» για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στις 2 Μαΐου του 1963, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά που το μετέτρεψε σε μια θρυλική οσκαρική ταινία, είναι ένα βιβλίο-σύμβολο της ελληνικής λογοτεχνίας.

Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας.

«Οφείλει και το αντιφασιστικό κίνημα έναν αποχαιρετισμό στον Βασίλη Βασιλικό»

Με ανοιχτή επιστολή ο δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, μιλά για για την παρουσία του εμβληματικού συγγραφέα στις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και τονίζει πως «οφείλει και το αντιφασιστικό κίνημα έναν αποχαιρετισμό στον Βασίλη Βασιλικό».

«Γιατί πέρα από την τεράστια πολύχρονη πολιτική και πολιτιστική προσφορά του, μας τίμησε με την παρουσία του στη δίκη της Χ.Α. τις μέρες των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής (Ιανουάριος 2021)» συμπληρώνει.