Διαμαρτυρία δεκάδων κατοίκων στο Περιστέρι για κεραία που εγκαταστάθηκε κοντά σε σχολεία - Δείτε φωτογραφίες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις δεκάδων κατοίκων μιας μικρής γειτονιάς του Περιστερίου στην οδό Χαραυγής, όταν διαπίστωσαν ότι τοποθετήθηκε μια γιγάντια κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο.

Η κεραία τοποθετήθηκε σε κουτί 8 μέτρων, δηλαδή όσο ένα σπίτι τριών ορόφων. Ο εντοπισμός της έγινε λόγω του μεγάλου όγκου του κουτιού που το φορτηγό μετέφερε πριν καλά ξημερώσει. Κάποιοι κάτοικοι από δίπλα ταράτσες κατέγραψαν τις εργασίες, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το κουτί δεν είχε μέσα καμινάδα, όπως νόμιζαν αρχικά, αλλά κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Κάποιοι από τους κατοίκους από τις δίπλα ταράτσες κατέγραψαν τις εργασίες της τοποθέτησης της, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το κουτί της δήθεν καμινάδας έκρυβε κεραία κινητής τηλεφωνίας! Απλά λόγω του τεράστιου μεγέθους της αλλά και του φορτηγού που τη μετέφερε πριν καλά καλά ξημερώσει, το περίεργο αντικείμενο τους τράβηξε την προσοχή!

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολεία, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πανό και συνθήματα και μάζεψαν υπογραφές, καθώς όπως λένε, η έκθεσή τους στην ακτινοβολία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους και κυρίως τις ζωές των παιδιών τους.

Να σημειωθεί ότι η κεραία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 110 μ. από το 16ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου 120 μ. από το 25ο νηπιαγωγείο 158 μ. από το 46ο νηπιαγωγείο 172 μ. από το 9ο δημοτικό σχολείο 180 μ. από το 15ο γυμνάσιο 80 μ. από την παιδική χαρά στην Θεοκλήτου 135 μ. από την παιδική χαρά επί της Τζων Κενεντυ 127 μ. από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου.

Στις κινητοποιήσεις μετείχαν ενεργά οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, εκπαιδευτικοί και κυρίως κόσμος από τις γύρω γειτονιές. Στην κινητοποίηση αυτή, η οποία είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών που ετοιμάζουν οι κάτοικοι, ένωσαν τις φωνές τους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, που δεσμεύτηκαν ότι ο δήμος θα κάνει τα πάντα για να απομακρυνθεί η κεραία από εκεί.

keraia-16
keraia-15
keraia-14
keraia-13
keraia-12
keraia-11
10
keraia-8
keraia-9
keraia-7
keraia-6
keraia-5
keraia-4
keraia-3
keraia-2
keraia-1