Καιρός: Ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία

Συννεφιά, τοπικές βροχές, και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 06 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 22 με 23 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6,στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αραιές νεφώσεις. Άνεμοι στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στην Κρήτη νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. ’Άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στη Θεσσαλία. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις Σποράδες έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.