Πολυτεχνείο: Έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία - Κλειστοί δρόμοι και μετρό, μικροεπεισόδια στη Σταδίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική πορεία για το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 20.000.

Η Πατησίων και γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, καθώς η πορεία ξεκίνησε ακριβώς στις 3 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Αμερικανική Πρεσβεία, όπου λίγο μετά τις 5:00 έφτασε η κεφαλή της με την αιματοβαμμένη σημαία.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Ανάλογες τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων.

Πορεία πολυτεχνείου 2023

Προσαγωγές και μικροεπεισόδια

Στην οδό Σταδίου ομάδα 10 ατόμων προκάλεσε φθορές σε ξενοδοχείο, έσπασαν τζαμαρία και πέταξαν μπογιές.

Εν τω μεταξύ, σε εννέα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων, με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Περίπου 5.500 αστυνομικοί, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι σε επιφυλακή στην Αθήνα για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ drone και ελικόπτερα σαρώνουν την περιοχή και δίνουν την εικόνα για να κατευθύνονται οι επίγειες δυνάμεις. Σε ετοιμότητα είναι τα οχήματα ρίψης νερού της Αστυνομίας -οι αύρες-, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί και έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρεσβείες, αλλά και άλλους πιθανούς στόχους, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Πορεία πολυτεχνείου 2023