Αποκλεισμένα και πάλι από την κακοκαιρία χωριά στα Μετέωρα - Προβλήματα σε Κόνιτσα και Πωγώνι στα Ιωάννινα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ελλάδα, με χωριά του Δήμου Μετεώρων να έχουν αποκλειστεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται από τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά έχουν αποκοπεί από την Καλαμπάκα, ενώ στην Κρανιά ο Ασπροπόταμος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

aspropotamos__1_

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η Κρανιά βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Βίντεο από την γνωστή ταβέρνα της περιοχής La Korno, κόβει πραγματικά την ανάσα με το κατάστημα να κατακλύζεται από το ορμητικό ποτάμι.

aspropotamos__2_
aspropotamos__3_
aspropotamos__4_

Προβλήματα σε Κόνιτσα και Πωγώνι

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία πλήττει και τον νομό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί ήδη 14 μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις και καταπτώσεις και να απομακρυνθούν φερτά υλικά που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στα ορεινά.

Όσοι κινούνται στα ορεινά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ ισχύει η ισχυρή σύσταση των αρμόδιων υπηρεσιών για αποφυγή μετακινήσεων αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις που κατά διαστήματα είναι έντονες.

Ζημιές και στο Πάπιγκο από πτώση δέντρου

Νωρίς το πρωί, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε κοντά στο πάρκινγκ στο Πάπιγκο, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Το χωριό έπληξαν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα το δέντρο να ξεριζωθεί.

Συνεργεία του Δήμου Ζαγορίου και της Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν στην κοπή του δέντρου όπως και στην αντιμετώπιση προβλημάτων από καταπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

papigko