Εισαγγελική παράμβαση για τον θάνατο δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα

Εισαγγελική παρέμβαση γιατα αναπάντητα ερωτηματικά που προκαλεί ο θάνατος δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα, σε διάστημα ενός χρόνου. Πρόκειται για βρέφη 20 ημερών και δύο μηνών που πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας κ. Ν. Νικολάου, έδωσε εντολή -σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος- στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η πρώτη εντύπωση που έχει σζηματιστεί από πληροφορίες είναι ότι ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται σε γονιδιακό πρόβλημα, κάτι που μένει να εξακριβωθεί από τον ιατριό έλεγχο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αντικείμενο που να εμπίπτει στις δικές τους αρμοδιότητες.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η οικογένεια των παιδιών δεν φαίνεται να αντέδρασε έγκαιρα στα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν, αναφέροντας πως, σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε, “στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την παρέμβαση των αρχών που ασχολήθηκαν με την διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και της μητέρας. Η 23χρονη σήμερα μητέρα ήταν εμφανές ότι βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον από την παιδική της ηλικία”.