Επεισοδιακή πτήση προς Ηράκλειο: Δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών που φέρεται να επιτέθηκαν σε επιβάτες

Επεισοδιακά εξελίχθηκε πτήση από το Μάντσεστερ προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου χθες.

Δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη που είχαν μαζί τους μωρό 1,5 έτους, επιβιβάστηκαν στην πτήση της Jet2 από το Μάντσεστερ με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, είχαν αρχίσει να καταναλώνουν αλκοόλ πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος και συνέχισαν να πίνουν και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η 55χρονη και η 24χρονη κόρη της φέρεται πως φωνασκούσαν και επιτίθεντο λεκτικά σε πλήρωμα και συνεπιβάτες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για χειροδικία κατά επιβάτιδας. Το πλήρωμα ενημέρωσε τις αρχές του αεροδρομίου Ηρακλείου και, όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19.50 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πίστα του αεροδρομίου βρίσκονταν ήδη οι αστυνομικοί και τις περίμεναν.

Στη θέα του περιπολικού, ωστόσο, και επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη, η 24χρονη ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς τους οποίους, κατά τη σύλληψή της, εξύβρισε, έφτυσε και χτύπησε με χέρια και πόδια, ενώ φέρεται να δάγκωσε έναν αστυνομικό στο χέρι.

Οι δύο γυναίκες και το παιδί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα, όπου παρέμειναν σε κατάσταση αμόκ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να τις μεταφέρουν  στο ΠΑΓΝΗ.

Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.