Σίμος Δανιηλίδης: Ο δήμαρχος που έσπασε όλα τα ρεκόρ - Εκλέχτηκε για 8η φορά

Για 8η συνεχόμενη φορά εκλέχτηκε δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ο Σίμος Δανιηλίδης, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος εκλέχτηκε δήμαρχος με ποσοστό 78,8%, εκλέγεται συνεχώς από το 1994. Στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε συγκινημένος και έδωσε υποσχέσεις στους δημότες του.

Ο κ Δανιηλίδης έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει 8 συνεχόμενες θητείες στο ενεργητικό του.

Πρότυπό του οι Σκανδιναβικοί δήμοι στα κοινωπρονοιακά

Όπως είπε στην ΕΡΤ, τον συγκινεί βαθύτατα η εμπιστοσύνη του κόσμου που τον τιμά με την ψήφο του εδώ και τρεις δεκαετίες, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του καλού δημάρχου, είπε ότι είναι αυτός που ερωτεύεται την αυτοδιοίκηση και δεν λοξοκοιτάει, έχει όραμα, διεκδικεί το αδύνατο και το μεγάλο, έχει ανοιχτό μυαλό και συνεχίζει να μαθαίνει και να ενημερώνεται.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει ως πρότυπο τους Σκανδιναβικούς δήμους στα κοινωνικοπρονοιακά και αυτό προσπαθεί να εφαρμόσει.

Η πρώτη φορά που ο κ Δανιηλίδης εξελέγη δήμαρχος ήταν το μακρινό 1994 όταν ανέλαβε τα ηνία του τότε δήμου Συκεών και από το 2011 συνέχισε στον Καλλικρατικό δήμο Νεάπολης-Συκεών.

«Ταιριάζουν οι ψυχές και τα μυαλά μας» είπε αναφερόμενος στον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο που είναι φίλος του και πέτυχε έβδομη θητεία, με το υψηλότερο μάλιστα ποσοστό που έλαβε ποτέ.