Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θα υπάρξουν ντέρμπι, Αθήνα και Πειραιάς ίσως γλιτώσουν τις δεύτερες κάλπες, λέει ο Αράπογλου της Pulse

Μια ανάσα βρισκόμαστε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 με τον Γιώργο Αράπογλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse να μιλά σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και να αναφέρεται σε… ντέρμπι, αλλά και εύκολες νίκες στις κάλπες της πρώτης Κυριακής.

«Υπάρχουν πολλά ντέρμπι. Βασικά οι τρεις μεγάλοι δήμοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρουν και φυσικά όλα παίζονται. Ο Πειραιάς ίσως και η Αθήνα να είναι λίγο πιο εύκολα, ίσως εκεί γλιτώσουν τις 2ες κάλπες. Πιο δύσκολα φαίνεται πως είναι στη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη μάχη για τις περιφέρειες, εκεί που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει στόχο η ΝΔ να κάνει το 13 στα 13, ο κ.Αράπογλου είπε «ένα στοιχείο που μπορώ να πω από τις 4 νησιωτικές περιφέρειες είναι πως οι δύο είναι πιο εύκολες και οι δύο θα είναι ντέρμπι».

Για κάποιες περιφέρειες στην ηπειρωτική χώρα είπε πως «2 μπορεί να τελειώσουν και από τον πρώτο γύρο». Μάλιστα τόνισε πως η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιους «αντάρτες». «Οπου δεν είναι μπλε ο χάρτης, το πιθανότερο είναι να είναι λευκό, δηλαδή ο νικητής να προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά να μην στηρίζεται πλέον από το κόμμα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα που θα δώσει η κάλπη, είπε πως πάντα υπάρχει κάποιο μήνυμα, είτε μεγαλύτερο, είτε μικρότερο. «Θα είναι χωρίς έντονο ενδιαφέρον, αλλά κάποια ντέρμπι θα υπάρχουν και θα υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα. Οταν υπάρχουν νίκες στις αυτοδιοικητκές κάποιοι τις διεκδικούν, αλλά στις ήττες λένε οι ήταν αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε.