Πέθανε ο διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων Aκριβός Τσολάκης

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ο αντισμήναρχος ε.α. Ακριβός Δ. Τσολάκης, γνωστός διεθνώς ως ένας από τους καλύτερους διερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων.

Ο Ακριβός Τσολάκης γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη και το 1950 αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων. Από την ΕΒΑ αποστρατεύθηκε το 1965 με το βαθμό του αντισμηνάρχου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πολεμική Αεροπορία, υπηρέτησε σε Μοίρες διώξεως ελικοφόρων και αεριωθουμένων, στο Σμήνος Κορέας, στην πρεσβεία Βελιγραδίου ως αεροπορικός ακόλουθος και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής στην Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, ενώ μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί με τον Σταυρό του Γεωργίου, τον Χρυσούν Σταυρόν του Φοίνικος και τον Πολεμικό Σταυρό.

Μεταξύ αλλων είχε τιμηθεί με τον Σταυρό του Γεωργίου, τον Χρυσούν Σταυρόν του Φοίνικος και τον Πολεμικό Σταυρό.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πολεμική Αεροπορία ο Ακριβός Τσολάκης υπηρέτησε σε Μοίρες διώξεως ελικοφόρων και αεριωθουμένων, στο Σμήνος Κορέας, στην πρεσβεία Βελιγραδίου ως αεροπορικός ακόλουθος και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Συμμετείχε μάλιστα για τέσσερα πολεμικά εξάμηνα στον πόλεμο της Κορέας όπου βρέθηκε συνολικά 22 μήνες με το 13ο Σμήνος της ΠΑ σε περισσότερες από 160 αποστολές.

Ο Ακριβός Τσολάκης ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1990 ενώ το 2001 αποτέλεσε τον πρώτο διευθυντή της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων.